Τα Γιάλτρα στην Εύβοια είναι γνωστά για την παραγωγή κρασιών, κυρίως λευκών και ροζέ. Η περιοχή έχει κληματοφόρες εκτάσεις και ιδανικό κλίμα για την καλλιέργεια της αμπέλου.
Η καλλιέργεια των αμπελώνων και η παραγωγή κρασιών στα Γιάλτρα έχει αρχαίες ρίζες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πολλά τοπικά κρασιά να αναδεικνύονται. Ορισμένες από τις κυριότερες ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται είναι η Savatiano, η Roditis, η Assyrtiko, η Malagouzia και η Muscat Blanc.
Τα κρασιά που παράγονται στα Γιάλτρα είναι γνωστά για τη φρεσκάδα, την αρωματική πολυπλοκότητα και την εκλεπτυσμένη γεύση τους. Τα λευκά κρασιά είναι συνήθως δροσερά και αρωματικά, ενώ τα ροζέ κρασιά προσφέρουν έναν ευχάριστο και δροσερό τρόπο που συνοδεύει την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της περιοχής.
Τα κρασιά από τα Γιάλτρα μπορούν να απολαυστούν τόσο τοπικά όσο και σε επιλεγμένα κρασιοπωλεία και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα.